Anouck goes USA

Op 17 augustus was het eindelijk zover, ik mocht vertrekken naar San Diego, California. In het buitenland studeren was een droom die ik al een tijdje had en na het afronden van mijn Master kon ik deze uit laten komen. Goed voorbereid stapte ik in het vliegtuig voor een onvergetelijk avontuur van iets meer dan 4 maanden naar een plek waar ik nog niemand kende.

Van tevoren had ik wel al een appartement geregeld en huisgenootjes gevonden via Facebook: 5 meiden uit Denemarken, Duitsland en Frankrijk. We woonden in een appartementencomplex met half internationale studenten en half Amerikaanse studenten waardoor het heel gemakkelijk was om nieuwe mensen te ontmoeten. Vanaf het begin heb ik geen moment het gevoel gehad dat ik op een plek was waar ik alleen was. Ook heb ik ontzettend veel geluk gehad dat ik zulke leuke huisgenootjes had gezien ik ze eigenlijk niet echt kende van tevoren. We hadden dezelfde interesses, een super goede klik en zijn veel met elkaar opgetrokken. We hebben alvast afgesproken dat we elkaar allemaal gaan bezoeken, om te beginnen in Augustus in Parijs en Zuid-Frankrijk!

In San Diego studeerde ik aan San Diego State University (SDSU). SDSU heeft een hele groot campus en om van de ene naar de andere kant te lopen moet je wel wat tijd uittrekken. Het is eigenlijk een groot dorp met bijvoorbeeld foodcourts, restaurants, een basketbalstadion, een openluchttheater, een bowlingbaan en sportvelden. Ik volgde aan SDSU drie vakken: Conflict Communication Management, International Advertising, en Advertising Campaigns. Ik had het zo gepland dat ik mijn vakken op twee dagen had, zodat ik twee volle dagen college had en de andere dagen vrij had om de omgeving te verkennen en nieuwe dingen te ondernemen.

Elke week had ik op woensdag bijvoorbeeld surfles. Hoewel, ook al schreef je je voor maar één les in, je mocht zo vaak in de week komen als je wilde. Hier heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt en was soms 2-4 keer per week op Mission Beach te vinden. Daarnaast ging ik op maandagochtend vaak hiken. De vele natuur in en rondom San Diego heeft mij een nieuwe liefde voor hiken gegeven. Zo’n tien minuutjes van het appartement vandaan was een groot nationaal park (Mission Trails Park) met vijf bergpieken. Deze heb ik allemaal beklommen, inclusief nog een paar andere trails in en buiten San Diego. Helaas is het in Nederland allemaal net wat platter, maar gelukkig woont het meisje met wie ik veel gehiked heb in Duitsland. In de lente wordt dat dus een hike trip in Zuid-Duitsland!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast surfen staat Californië bekend om de veelzijdige natuur, mooie natuurparken en grote steden. Met mijn huisgenootjes en andere vrienden die ik in San Diego heb gemaakt, heb ik dan ook veel trips gemaakt door Californië en naastliggende staten. Ik ben in Las Vegas, San Francisco, Los Angeles, Yosemite, Joshua Tree, Anza Borrego, Grand Canyon, Antelope Canyon en Horshoe Bend geweest. Deze trips waren onvergetelijk, ik heb nog nooit zulke mooie landschappen gezien. Niet alleen in de natuurparken maar ook daarbuiten. Toen we met de auto naar de Grand Canyon reden, veranderde het landschap wel elke vijf minuten. Één van de mooiste trips was in de week van Thanksgiving. Met mijn huisgenootjes zijn we met de auto naar de Grand Canyon, Antelope Canyon en Horshoebend geweest, en terug via Route 66 naar Lake Arrowhead gereden. Hier hadden we een cabin gehuurd in het bos met een aantal andere vrienden uit San Diego om drie dagen Thanksgiving te vieren.

Daarnaast heb ik ook veel nieuwe mensen ontmoet buiten San Diego. In Los Angeles en Palm Dessert ben ik met een vriendin gaan couchsurfen. In feite is dit een gratis versie van AirBnB. We kwamen terecht bij een stel in Palm Dessert, zij was Russisch en hij kwam uit Indio. Ze had voor ons gekookt, we hebben een spelletje gespeeld, en lang gekletst. In Los Angeles logeerde we bij een Indiaanse jongen. Hij kwam oorspronkelijk uit India maar is zo’n 3 jaar geleden naar New York verhuist om te studeren aan NYU, vervolgens heeft hij gewerkt in San Francisco, en is een half jaar geleden verhuist naar Los Angeles om te werken bij Tesla. Het ontmoeten van zulke mensen opent letterlijk je blik op de wereld. We hebben mooie gesprekken gevoerd over onze culturen, gewoontes, Amerika, en onze interesses.

Dit exchange semester heeft mij erg enthousiast, of beter gezegd nog enthousiaster, gemaakt voor reizen, het ontmoeten van mensen van andere culturen, en het ontdekken van een vreemd land. Ook het feit dat je naar een plek gaat waar je niemand kent heeft mij veel gebracht voor mijn persoonlijke ontwikkeling: zelfstandigheid, sociale vaardigheden, maar ook ondernemendheid. Dit allen heeft bij mij de interesse gewekt om zo’n avontuur nog eens aan te gaan, niet perse om te studeren maar misschien voor een internship, traineeship, of baan.

Ik ben dan ook erg blij dat mijn vrienden die eerder in het buitenland gestudeerd hadden mij zo enthousiast hadden gemaakt, want ik had dit voor geen goud willen missen! Als je dit leest en er aan zit te denken om ook op uitwisseling te gaan, dan heb ik één advies: “Spaar geen centen, maar mooie momenten!”. Want ook al is het toch wel een hele investering, wat je ervoor terugkrijgt is nog veel meer waard!

Tot slot wil ik het ATP-fonds graag bedanken voor hun bijdrage en support; het heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer uit de afgelopen maanden kon halen en heeft mijn semester in het buitenland nog onvergetelijker gemaakt.

Anouck