About

Over Stichting Fonds Annegien Tegelaar-Prins

Ik voel me thuis in alle landen
Ik sta niet stil, ik heb een grenzeloos gevoel
Ik heb mijn eigen weg gevonden
Ik ben een rivier

Deze tekst, afkomstig van Stef Bos, verwoordt op een treffende manier de persoon Annegien Tegelaar-Prins. Annegien (07 augustus 1978 – 23 mei 2008) was reislustig, ondernemend en stimuleerde haar studenten maar ook haar eigen familie en vrienden om de wereld te ontdekken.

‘Na haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kreeg zij de functie van coördinator Internationalisering. Daarnaast gaf zij werkgroeponderwijs aan eerstejaars studenten Cultuurwetenschappen en verzorgde zij ook de onderwijsvoorlichting voor de faculteit FHKW. Annegien deed haar werk met veel inzet en enthousiasme. Vooral de internationale uitwisseling van studenten had haar hart. Zij heeft veel studenten geïnspireerd en gestimuleerd tot een buitenlands studieverblijf. Overal ter wereld regelde ze voor hen de mooiste studieplekken. Zij gaf de uitwisseling met buitenlandse partneruniversiteiten gestalte en het is absoluut háár verdienste dat het aantal uitwisselingsstudenten de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen. Buitenlandse studenten die naar de faculteit kwamen, heeft zij altijd een heel hartelijk welkom bereid door van alles voor hen te organiseren. Annegien was zó vitaal en ondernemend. Ze pakte alles aan wat op haar weg kwam. Altijd enthousiast en vol nieuwe plannen en ideeën. Voor onze faculteit was ze een uitstekende ambassadeur.’– Sonja Braber, hoofd bureau onderwijs Erasmus Universiteit Rotterdam, 2008.

Om haar enthousiasme en drive voort te zetten is kort na haar overlijden in 2008 het idee geboren om met het ATP-fonds jaarlijks enkele studenten die tijdelijk in het buitenland willen studeren te ondersteunen. Minstens even belangrijk als het daadwerkelijk studeren, vindt het ATP-fonds dat studenten nadenken over wat hen tijdens deze periode heeft geïnspireerd. Zodat deze inspiratie op geheel eigen manier wordt omgezet in het weer inspireren van anderen.

De paarse Protea als logo is gekozen voor de gelijkenis van deze bloem en Annegien. De Protea is vernoemd naar de Griekse god Proteus die in staat was op elk moment zijn verschijningsvorm en plannen aan te passen. De Protea komt op de meest wilde en afgelegen plekken voor, met name in Zuid-Afrika en staat hierdoor symbool voor diversiteit en moed.